Wat komt er zoal kijken bij een verbouwing?

1

Bedenken

Wat zijn uw ideeën?

Wat zijn uw ideeën? Bedenk vooraf goed wat u wilt en wat de mogelijkheden zouden kunnen zijn. Een douche en een bad, een inloop-douche of een aparte, tweede badkamer met douche en wastafel. Er kan vaak meer dan u denkt – maar dan is het wel zaak dat u vooraf al uw wensen en mogelijkheden helder heeft.

2

Voorbereiden

Maak een schets

Maak een schets. Weet u eenmaal wat u wilt, dan is de volgende stap om uw ideeën vorm te geven. Dit kan op de ouderwetse manier, met potlood en ruitjespapier, maar ook met behulp van speciale 2D- en 3D-software. Neem de maten van de te verbouwen ruimtes op en verwerk deze in uw schets. Zo’n schets is niet bindend maar richtinggevend. Een tip: bedenk ook vast hoe of waar u tijdens de verbouwing tijdelijk wilt gaan wonen…

3

Geldzaken

Het begint met een offerte.

Om vast te stellen wat uw verbouwing gaat kosten, stellen wij een offerte voor u op. In de offerte staat een beschrijving van de verbouwing, de planning, een specificatie van de uitvoering, de materialen en de manuren, alsmede uiteraard de kosten.

Denk ook aan:

  • Wat valt onder meerwerk en wat onder minderwerk?
  • Hoe gaat u de verbouwing financieren? Hou 10% onvoorzien aan.
  • Pas uw inboedel- en woonhuisverzekering aan aan de nieuwe situatie.
4

Bouwen

De verbouwing staat op punt van beginnen.

U kunt bijna niet wachten… Maar heeft u ook aan de buren gedacht? Stel hen vooraf op de hoogte van de (ver)bouwplannen en de tijden van de dag waarop zij eventueel overlast kunnen verwachten. Ruim elke dag de troep op, veeg regelmatig de stoep schoon en bedank na afloop van de verbouwing uw buren met een bloemetje. Kleine moeite, toch?

TIP: na elke werkdag het puin en afval afvoeren, of in elk geval van de werkvloer halen, scheelt voor uzelf ook een hoop stof in de rest van de huis.

5

Gereed

Eindelijk: de dag van de oplevering!

Dit is het moment dat het werk officieel klaar is. Op een afgesproken tijdstip bekijkt u samen met WG Diensten grondig of de verbouwing volgens het projectplan is uitgevoerd. Dit is het moment om vragen stellen en eventuele kanttekeningen te plaatsen bij het werk. Bent u helemaal tevreden, dan kan het grote genieten beginnen!